Placinta cu ardei gras

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 5871 vizualizari

 

O placinta delicioasa , tare simplu de facut..produce putina caldura, ca se foloseste cuptorul un pic, dar o data coapta e la fel de buna si rece

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 50g unt
  • 1 cana faina normala
  • 1/4 cana apa
  • pentru umplutura
  • 3 ardei grasi de diferite culori(eu am pus rosu, portocaliu si galben)
  • 1 vanata mijlocie
  • 6 felii branza gen cascaval
  • 3 catei de usturoi
  • rozmarin optional
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1 ou
  • 50g branza telemea
  • 250g crema de branza( mascarpone)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ardei gras:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma.
Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in lungime si se prajesc separat in ulei, pana sunt destul de moi, patrunse.
Coca se intinde pe masa de lucru si cu ajutorul sucitorului se pune in tava, se inteapa cu o furculita si eu recomand sa se coaca un pic inainte, cat sa fie jumate facuta( eu nu am copt-o si m-am chinuit apoi mai mult cu placinta in cuptor..cu cuptorul care sa coaca numai jos, dar sa incerc sa nu o ard...mai mare bataia de cap).

Peste coca din tava se pun cele 4-6 felii de cascaval , deasupra feliile de vinete prajite si scurse, iar deasupra lor se aseaza cu simt artistic feliile de ardei. Cateii de usturoi se taie felii in lungime si se indeasa printre ardei.

Crema de branza, branza telemea data prin razatoare sau zdrobita cu furculita se amesteca cu oul si se toarna peste ardei , miscandu-i putin cat sa patrunda branza printre ei. Se orneaza cu rozmarin si se baga la cuptor 20-25 de minute sau pana e gata.( eu am copt-o cam o ora)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy