Placinta cu branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 7699 vizualizari

 

Astazi va invit la o delicioasa placinta cu branza

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina alba
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • Umplutura:
  • 300-400 g cas sau branza framantata
  • 300-400 g urda
  • sare (in cazul in care folositi cas proaspat)
  • marar verde tocat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparare Placinta cu branza

Incepem cu framantatul aluatului.

Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca.

Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam. Punem si oregano so chimen (daca va place) si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop si lasam la crescut ~ o ora (pana isi dubleaza volumul).

Intre timp pregatim branza. Radem casul pe razatoare si apoi il amestecam cu urda. Adaugam sare dupa gust si mararul iar apoi framantam bine.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in doua iar o parte o intindem cat tava in care vom coace placinta.

Asezam foaia in tava unsa cu ulei. Punem umplutura si apoi nivelam.

Acoperim cu cealalta foaie de aluat. Eu m-am jucat cu aluatul ramas si am decupat cateva floricele :).

Ungem placinta cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam placinta cu branza sa se raceasca si apoi portionam.

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschetta all'italiana