Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 30503 vizualizari

 

As manca placinta cu branza si stafide o tava intreaga si nu cred ca m-as satura. :)) Imi place foarte mult placinta cu branza si stafide, dar facuta ca de mama, adica cu foi facute in casa, nu cu foi cumparate din comert. Mai bine nu mai vorbesc atat si va spun cum se face. Pentru compozitie m-am inspirat de pe site-ul cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua foi (tava mare de la cuptor):
  • 2 pahare de apa;
  • 1 ou;
  • 2 linguri cu ulei;
  • 2 linguri cu otet;
  • faina cat cuprinde.
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr. branza de vaci (bine scursa de zer);
  • 3 oua;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • coaja rasa de o lamaie;
  • 50 gr. stafide;
  • 4 linguri cu gris;
  • 300 ml. lapte dulce;
  • putina sare;
  • 5 linguri cu zahar.
  • zahar pudra (pentru decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa":

Cum preparam foile:

Din toate ingredientele formam un aluat care nu se lipeste de maini si nu este foarte tare, astfel incat sa il putem intinde.

Punem aluatul la frigider si il lasam aproximativ 30 minute. Repetam procedeul de 2 ori.

Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi de marimea tavii (de la cuptor).

Cum preparam umplutura:

Punem la fiert laptele cu zaharul vanilat, coaja de lamaie şi praful de sare.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana fierbe şi se leagă bine. Luam de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.

Branza o amestecam cu cele 5 linguri de zahar. Adaugam peste branza compozitia de gris si ouale. Omogenizam bine, punem si stafidele.

Cum montam placinta:

Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt, punem prima foaie si o intepam din loc in loc cu o furculita. Turnam compozitia de branza, acoperim cu ce-a de-a doua foaie. Intepam din loc in loc cu furculita si bagat totul la cuptorul preincalzit  la 200 grade aproximativ 30-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se lasa la racit se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 00:02

Rocsi, ma bucur ca ti-am amintit sa faci si tu in curand.

madi_marin 1

25.07.2013, 20:31

vaaaai.... chiar mi-era poftaaa...

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:07

Madi...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana