Placinta cu branza si stafide

de alilianaa in Prajituri, 7 Mai 2013 | 13183 vizualizari

 

Placinta cu branza este nelipsita la masa de Craciun sau Pasti la noi acasa. Este o prajiturica foarte buna si care aduce aminte de timpurile copilariei noastre.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 2 cutii ricotta
  • coaja de lamaie si portocala
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 50 ml alcool ( pentru stafide)
  • 2 linguri gris
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 180 g margarina
  • 200 ml apa
  • 600 g faina
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 20 ml otet pentru a stinge bicarbonatul
  • zahar- 250 g (dupa gust, mai dulce sau mai putin dulce)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Aluatul: margarina se pune pe foc mic pe aragaz pana se inmoaie putin, dupa care se ia si se amesteca cu o lingura de lemn. Intr-un bol , punem margarina, apa, praful de sare, lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet. Se adauga faina in ploaie, se amesteca bine  si rezulta un aluat nelipicios. Se pune la rece pentru cel putin o ora. 

Branza: Intr-un vas mai mare se pune branza de vaci maruntita, ricotta, coaja de portocala si lamaie rasa, zaharul vanilat, zaharul (depinde de gustul fiecaruia), stafidele care au fost inmuiate inainte, cinci oua. Se framanta bine aceasta compozitie, iar daca este putin mai moale se amendeaza cu o lingura- doua de gris.

Asamblarea: din aluat se fac doua foi. Una se pune pe fundul tavii ( tava ce a fost unsa inainte sau tapetata cu foaie de copt), se pune compozitia de branza, peste care se aseaza a doua foaie de aluat.

Se lasa la copt la foc potrivit pret de 40-45 minute. Se pudreaza cu zahar la final cand este mai rece.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

grisul il folosesc ca sa mai absoarba din surplusul de apa/zer din branza, daca mai exista.

2

intep foaia cu o furculita inainte de a o introduce la cuptor;

3

la jumatatea timpului de coacere, portionez deja placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza