Placinta cu cartofi sau branza, de la mama

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2010 | 11234 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat mancarea ca la mama acasa ?

 

INGREDIENTE

400 g faina

300 g cartofi sau 150 g branza sarata

marar verde

2 fire ceapa verde.

apa calduta

ulei

sare

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi sau branza, de la mama:

Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta ,cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framanta foarte bine si in timp ce framanti , adaugi uleiul putin cate putin.
Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa verde.
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mana .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se strange in forma de spirala .
Se intinde putin cu sucitorul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Placintele acestea pot fi facute si cu drojdie daca doriti. Dar eu le fac fara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi sau branza, de la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cory 1

26.05.2010, 22:12

ce buunnnnn......parca ar fi langosi........

Dorothea 1

05.09.2010, 17:02

Si asta se citeste foarte bine!!!

Bya Ralu 1

29.02.2012, 00:14

buna placinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene