Placinta cu ciuperci (de post)

de alilianaa in Mancaruri de post, 18 Apr 2016 | 12587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe albe, potrivite ca marime
  • sare, piper
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • cateva fire ce marar
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 g margarina
  • 250 g faina
  • 4-5 linguri apa
  • o jumatate plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci (de post):

Aluatul: margarina se amesteca cu faina, sarea si praful de copt. Se adauga apa si se omogenizeaza bine pana ce rezulta un aluat nelipicios care va fi dat la rece pentru o jumatate de ora.

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand acesta este gata se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga sare, piper si putin marar. Se amesteca si se lasa pana cand se inmoaie putin. Peste acestea se adauga ciupercile tocate marunt, se lasa la fiert cca 5 minute, peste care se adauga 2 linguri pesmet. Se amesteca, iar la final se potriveste de sare ( daca este nevoie) si se pune marar verde. Intr-o tava rotunda se aseaza aluatul, se intinde bine, se pune compozitia si peste aceasta foaia a doua de aluat, se lipeste bine la margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune la copt pentru 30 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

alilianaa 1

19.04.2016, 16:44

Laura multumesc!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:46

Buna!

MireMyrey 1

20.03.2018, 05:26

Prost aluat!! Margarină, praf de copt... Ce gospodină sunteți, doamna?! Mă mir cum publicați așa ceva!! Și se găsește și cine sa vă aplaude... 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎😠

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quinoa cu ciuperci