Placinta cu mere

de camelia75 in Prajituri, 5 Mai 2013 | 12986 vizualizari

 

Azi va imbii cu o placinta cu mere pe care am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinta-mea-cu-mere.html
Este imposibil sa nu va iasa placinta daca respectati intocmai pasii.Pe mine,sincer,m-a cucerit aluatul un pate-brisee.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat
  • 350 de grame de faina
  • 150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
  • 175 de grame de unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • apa rece ~6-7 linguri
  • Ingrediente umplutura
  • 6 mere granny smith mari (eu am pus ionatane)
  • 100 grame de stafide
  • 1 cana de zahar (200 ml.)
  • 4 linguri pline de amidon
  • 1/2 lingurita cu varf de scortisoara (reteta originala 1 lingurita)
  • Alte ingrediente
  • 1 lingura de gris
  • 1 galbenus
  • zahar praf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mod de preparare aluat

1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.

2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.

Mod de preparare umplutura

1.Curatam merele de coaja, apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.

2.Adaugam zaharul, amidonul si stafidele. Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.

3.Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca bine.

Asamblarea placintei

1. Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Impartim aluatul in doua parti.

3. Intindem prima foaie, apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului, avand gija ca si peretii tavii sa fie 4 cm “imbracati” in aluat. Presaram 1 lingura de gris, apoi punem umplutura racita bine. Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.

4. Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca bine in forma, iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt pentru a nu se arde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

OviDB 1

13.08.2013, 16:47

Arata senzational .Am sa o incerc si eu in perioada asta cu mere de vara.

simona119 1

08.09.2013, 19:16

Multumesc camelia pentru un super desert.l-am incercat astazi si cu mic cu mare, ne-am indragostit de el!

camelia75 1

12.09.2013, 16:17

Multumesc Simo!!!
Ovi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa