Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)

de in Prajituri, 18 Noi 2014 | 18348 vizualizari

 

O placinta simpla, tare gustoasa, cu un un aluat facut in casa foarte fraged :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • zeama de la jumate de mandarina
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara

o lingura de gris (pentru a presara pe prima foaie)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (cu aluat facut in casa):

Pentru aluat punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute impreuna cu zeama de mandarina.

Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.

Curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoare. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama.

Dam de pe foc si adaugam scortisoara si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.

Intindem o foaie de dimensiunea tavii. Asezam foaia in tava unsa cu unt.
Presaram o lingura de gris, apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.
Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava si apoi taiem si pudram.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Este suficient si 1 kg mere.

2

Nu este neaparat sa punem zeama de mandarina/portocala in aluat. Iese la fel de fraged si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!