Placinta cu somon

de Oana in Somon, 1 Mai 2009 | 11406 vizualizari

 

Ii pusesem gand rau de mult timp si azi m-am hotarat! Somonul este preferatul nostru, eu cel putin as manca numai peste! Aveam tot ce trebuie, am deschis calculatorul si m-am uitat repede peste reteta. O aveam salvata la favorite, este de pe un blog culinar din Estonia.
Este o specialitate ruseasca, se numeste kulebyaka. Rezultatul final este de vis, combinatie de orez cu somon, senzational!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de somon proaspat
  • o ceasca de orez
  • 12 ousoare de prepelita
  • o legatura mare cu marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • cateva feliute subtiri de unt
  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • o lingura si jumatate cu ulei de masline
  • o lingurita si jumatate cu sare
  • 400 g faina
  • 0 lingurita si jumatate cu drojdie granulata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu somon:

Pentru aluat, eu am folosit masina de paine, mare noroc cu ea :), e buna la casa omului. Paranteza: de cand o am, nu am mai cumparat paine deloc!

Ingredientele se pun in ordinea de mai sus si am setat pe programul de framantat si dospit, a durat 1 ora si 20 min. Daca nu aveti masina de paine, preparati un aluat cu aceste ingrediente si lasati-l la dospit cam jumatate de ora, intr-un loc cald (eventual pe calorifer).

Pentru inceput incingem cuptorul, sa fie pregatit.

Punem o oala cu apa si sare la fiert, apoi lasam orezul sa fiarba, iar cand e gata il strecuram si il pastram la cald, intr-un bol. Fierbem ouale de prepelita 2-3 minute, apoi le lasam in apa rece, dupa care le curatam de coaja. Somonul se curata de oase si de piele si se taie fasii subtiri, iar mararul se toaca marunt.

Cand aluatul este gata dospit, il impartim in doua si cu ajutorul sucitorului modelam doua foi egale, cam 30/30.

In tava de la cuptor punem hartie pentru copt, asezam prima foaie de aluat, si apoi, in ordinea numerelor de pe tricou :) asezam  jumatate din orezul fiert, putina sare si piper, jumatate din mararul tocat, jumatate din somon, feliutele de unt, ouale de prepelita, restul de orez, mararul si terminam cu somonul ramas. Turnam zeama de lamaie, iar putina sare si piper si asezam cealalta foaie de aluat. Lipim cele doua foi, ne ajutam si de o furculita, sa nu se desfaca. Ungem placinta cu un ou batut si o intepam din loc in loc cu un cutit ascutit, ca sa poata iesi aburii fierbinti si sa nu se umfle. Eu am decorat-o si cu trei pestisori din aluat :).

O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos, cam jumatate de ora.

Noi am mancat-o fierbinte, nu mai aveam rabdare si topaiam pe langa cuptor :) , dar e mult, mult mai buna rece!

Trebuie s-o incercati si voi! Neaparat! E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

08.02.2012, 11:40

In we am facut iar placintica cu somon, bunatate maxima! si au mancat si baietii, s-au lins pe degete

epurasha2bb 1

25.05.2013, 10:06

super tare reteta! bine ca am descoperit-o!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir