Placinta cu spanac

de mari_sasi in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2013 | 3456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 15 lg ulei
  • 15 lg lapte
  • 2 lg zahar
  • 1 praf copt
  • sare
  • 400 gr faina
  • UMPLUTURA:
  • 1.5 kg spanac
  • 0.500 branza
  • 3 oua
  • pesmet
  • 1 ceapa mare (sau 3-4 fire ceapa verde)
  • sare
  • piper
  • DECOR
  • -1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Spanacul oparit se caleste impreuna cu ceapa,apoi cand acesta  este aproape rece se amesteca cu branza si ouale batute.

Foaia: uleiul se amesteca cu laptele si cu zaharul,praful de copt se amesteca cu faina si cu un praf de sare apoi se adauga peste amestecul lichid. Aluatul se imparte in doua foi.

Pe tava unsa cu ulei si tapetata cu faina am asezat prima foaie am presarat pesmet apoi spanacul, am adaugat si cea de a doua foaie. Inainte cu 10 minute de a o scoate din cuptor am uns-o cu un ou batut.

Pentru copt am folosit tava 32/44 si am copt-o pt 40 minute la 160 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta foietaj cu branza sarata