Placinta cu spanac in aluat de foietaj

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2016 | 16312 vizualizari

 

O placinta cu spanac simpla ,dar foarte buna . Este speciala pentru cei carora le place spanacul . 

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • 500 gr spanac fiert
  • 200 gr branza telemea de capra
  • 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • 100 gr cascaval
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • 1 ou
  • seminte susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac in aluat de foietaj:

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat .
Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze .
Branza telemea , impreuna cu ricotta si cascavalul razuit le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul , am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .
Am gustat si nu am mai adaugat sare deoarece am avut o branza telemea destul de sarata .
Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.
Intr-o tava am intins o foaie de aluat de foietaj , am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .
Intr-un bol am batut oul cu furculita si am uns bine placinta . Din loc in loc am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan .
In cuptorul incins la 180 grade coacem placinta cam 25minute .
Serviti cu cei dragi .
 
 
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

01.11.2016, 22:16

mirela0911 1

02.11.2016, 09:37

Nu sunt mare fan spanac, dar as gusta un pic!

Rahela Velicu 1

02.11.2016, 19:43

woow! as vrea si eu 1,2,3 portii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de iaurt cu castraveti