Placinta frageda cu branza sarata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2015 | 4897 vizualizari

 

A venit vremea placintelor, asa ca astazi am preparat una extrem de frageda...si delicioasa...am primit de la mama nota zece...asa ca-i de bine! :))))))
Un aluat grozav pe care-l puteti incerca si cu alte umpluturi: mere, dovleac, branza dulce...se prepara extrem de rapid si zic eu...merita probat!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 350 gr faina( plus o mana buna pentru infainat)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • amidon( sau faina) pentru infainat suprafata de intins

Umplutura:

  • 800 gr branza telemea cremoasa( sau de care doriti)
  • 350 gr smantana
  • 1 legatura marar( daca nu va place, puneti patrunjel)
  • 3 oua
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu branza sarata:

Se prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si l-am dat putin la rece pana am pregatit umplutura.

Am amestecat ouale, cu branza cremoasa, si smantana, apoi cu mararul tocat.

Am impartit aluatul in doua bucati si am intins fiecare foaie pe o suprafata bine infainata, aveti grija sa infainati si sucitorul si sa va opriti daca simtiti ca se lipeste, ridicati putin foaia si presarati din nou amidon sau faina si apoi continuati.

Am uns cu unt tava( dreptunghiulara) si am asezat prima foaie, apoi am pus compozitia de branza si deasupra a doua foaie de placinta.

Am copt placinta pana s-a rumenit frumos, in jur de 35 sau 40 de minute.

E minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

16.10.2015, 08:24

Gabyta scumpa, te imbratisez!

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:14

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:07

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv