Placinta greceasca cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2018 | 4854 vizualizari

 

Se cunoaste ca abia am venit din Grecia si deja mi-e dor :))))....placinta a iesit o  minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg branza feta
  • 2 oua mari
  • 300 gr. smantana
  • 75 gr gris
  • 1 ingurita condimente pentru branza feta (gasiti in magazinele grecesti si online pe internet)
  • 115 gr unt
  • o lingura ulei de masline
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca cu branza feta:

Foile de aluat se dezgheata.

Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt.

Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit,  cu ouale, grisul si condimentele.

Tava se unge cu ulei de masline, se asaza prima foaie de aluat( fara pergament), se pune compozitia, se intinde uniform, apoi se pune cealalta foaie de aluat intinsa, se inteapa din loc in loc cu furculita.

Aluatul se unge deasupra cu galbenus de ou.

Placinta se coace la cuptorul incins la 200 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos.

O mare bunatate a iesit!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Panacris 1

13.09.2018, 08:21

Ancutsa 1

23.09.2018, 17:19

Delicioasa! Si ce bine arata!

RuxyRux 1

17.11.2018, 20:47

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete..bucataras