Placinta ruseasca

de Lau in Prajituri, 12 Noi 2014 | 6182 vizualizari

 

O placinta apreciata de toti si dispare repede din farfurii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua (de tara am folosit)
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri gris
  • 5 linguri smantana
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca:

Intr-un bol amestecam grisul cu smantana si lasam deoparte 30 min,

Intre timp mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam  pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,

Adagam branza de vaci,grisul si amestecam cu o paleta bine.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoare,cca 30-40 min,

Lasam sa se raceasca in tava dupa care o servim cu smantana,dulceata,

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si mascarpone