Placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2013 | 32129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml iaurt
  • 1 ou
  • 700 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 g branza de vaci sarata (daca nu e sarata branza se pune sare in umplutura)
  • 3 oua
  • ulei
  • marar si cozi de ceapa verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza:

Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul, se adauga iaurtul, oul si sarea si se amesteca bine, iar la sfarsit adaugam si putin ulei.Obtinem un aluat mai moale si elastic.Formam o bila din aluat, il acoperit si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Branza o zdrobim cu furculita, adaugam ouale, putin marar si ceapa verde tocate marunt si amestecam toate ingredientele  bine.

Aluatul il impartim in bile, luam cate o bila si o intindem pe suprafata de lucru care este presarata cu faina intr-o forma rotunda si cat mai subtire, punem branza, impachetam aluatul aducand de la margini spre mijloc, apoi apasam usor cu mana.Punem placintele la prajit in tigaia unsa si incinsa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton