Placinte cu branza

de claudiaO in Piine, 15 Oct 2014 | 4126 vizualizari

 

GATA! Atat am salivat la placintele postate pe site de bucatarasi, ca intrun final mi-am luat inima in dinti si am facut si eu .
Rezultatul: delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 700 ml apa calda
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 strop de zahar pt lichefiat drojdia
  • 80 ml ulei

Umplutura:

  • 400 gr branza de vaci dulce
  • 350 gr telemea de oaie veche
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri de marar tocat
  • ulei pt uns tigaia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Mai intai vreau sa ii multumesc Inei, caci de la ea m-am inspirat : http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-65668.html.

Am lichefiat drojdia cu putin zahar si apa si am lasat cateva minute la crescut.

Am cernut faina intrun castron,am adaugat sarea si drojdia si am inceput  framantatul cu apa calda. Am obtinut un aluat destul molicel. Am turnat cate putin uleiul si am continuat framnatatul. Am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca aluatul, cat timp am facut compozitia de branza.

Am dat telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari, am pus peste ea branza de vaci, Fagarasul si oul, si pentru ca mi s-a parut totusi cam sarata, am adaugat si niste smantana. Am pus mararul si am omogenizat.

Aluatul a crescut destul , asa ca am inceput formarea placintelor: un bot de aluat intins bine cu sucitorul, adaugat in mijlioc o lingura zdravana de branza, impachetat si apoi intins usor. Am uns tigaia incinsa cu 1 lingurita de ulei si am asezat placintele, cate una, la prajit...cateva minute pe o parte, cateva pe cealalata parte.

Si gata ...sa trecem la servit zic !

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

mergea si o legatura de ceapa verde, dar nu am avut :(

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Bunica 1

15.10.2014, 20:03

Sigur nu sunt cumparate?Arata foarte bine!Felicitari draga mea !

Satisfyyourcravings 1

15.10.2014, 22:01

Chiar arata super!

claudiaO 1

16.10.2014, 08:40

multumesc tuturor pt aprecieri si multumesc Bunica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza