Placinte cu branza sarata si chimen

de simona72 in Piine, 15 Mar 2013 | 16594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 800 gr faina alba
  • 200 gr faina integrala
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte batut sau iaurt
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • un cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 500 gr brinza sarata in amestec( burduf, telemea, oaie)
  • 2 oua
  • 2 linguri mari de smantina
  • o lingura gris
  • frunzele de la 3 fire de ceapa verde
  • sare daca mai este cazul
  • o lingurita chimen
  • pt uns:
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata si chimen:

Facem un aluat dospit din ingredientele mai sus mentionate sau il faceti ca si mine la masina de paine.

Cit dospeste aluatul pregatim umplutura: brinza o dam pe razatoarea mare, adaugam ouale, si smantina si amestecam bine. Adaugam frunzele de ceapa verde taiate feliute, chimenul, grisul si sare daca mai este necesar.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul il impartim in doua, punem o parte din el pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem o foaie si taiem patrate pe care le umplem cu compozitia de brinza. Adunam colturile in mijloc si punem fiecare placinta in tava tapetata cu hirtie de copt. Le mai lasam inca o ora la loc caldut la dospit, le ungem pe fiecare cu ou batut (oul sa fie la temperatura camerei), mai presaram pe deasupra chimen si le dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15-17 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel