Placinte cu cartofi si ceapa verde

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2012 | 6264 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta cat cuprinde(cca. 250 ml)

Umplutura:

  • 1 kg cartofi
  • 20 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit ceapa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi si ceapa verde:

Aluatul: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, putina apa si amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, restul de  apa(putin cate putin) si incepem sa farmantam astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:Cat timp dospeste aluatul, curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam ceapa verde, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei si condimentam cu sare si piper. Lasam umplutura la racit.

Dupa ce si-a dublat volumul,impartim aluatul in 8 bucati. Tapetam masa cu faina si intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul, punem umplutura in mijloc si lipim marginile. 

Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt si putin ulei, asezam placintele si dam la cuptorul preincalzit cca. 40 de minute.

Dupa ce s-au copt le scoatem din tava si le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu cartofi si cascaval