Placinte cu ciuperci, branza si ketchup

de aalliinnaa07 in Pizza, 14 Mar 2013 | 6232 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • jumate dintr-un cub de drojdie de 25g
  • 170 ml lapte
  • 25 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zagar

Pentru umplutura:

  • 100 g branza putin sarata sau cascaval
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • ketchup
  • daca doriti pute-ti pune si sunca presata 100g

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 25 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu ciuperci, branza si ketchup:

Drojdia o frecam cu zaharul apoi adaugam putin lapte caldut si putina faina, obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Maiaua o punem intr-un vas cu faina cernuta, oul batut cu sarea si laptele caldut, in timp ce framantam adaugam cate putin ulei, apoi kasam din nou aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dam pe blatul de lucru faina si rasturnam aluatul, il framantam pana capata consistenta plastelinei.Am intins aluatul cu mana si l-am taiat in 6 bucati.

Luam fiecare bucata pe rand, o ungem cu ketchup, presaram ardeiul si ciupercile taiate cubulete si branza data pe razatoare.

Adunam marginile astfel incat umplutura sa ramana in interior, stranger la mijloc si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu partea in care am strans aluatul jos.

Crestam marginile cu un cutit astfel incat sa ramana in mijloc o portiune de forma unui cerc.Ungem placintele cu galbenusul de ou batut cu lapte.Dam la cuptor pana se rumenes.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu ciuperci, branza si ketchup" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut