Placinte cu varza si carnati afumati

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2015 | 9229 vizualizari

 

Aveam in plan aceste placinte de ceva timp,iar pentru ca nu mai stiam cum si in ce fel sa folosesc varza le-a venit randul de aceasta data :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata(a se urmari pe plicuri ptr cata faina este necesara folosirea unui plic)
  • cca 700 ml apa calda
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare cu varf
  • Pentru umplutura:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • cateva fire de marar
  • 4-5 carnati afumati
  • sare si piper
  • putin ulei ptr calit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza si carnati afumati:

Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide

Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga apa putin cate putin,daca nu mai este necesar si compozitia se ia de pe maini nu se mai pune apa,daca mai trebuie apa se adauga pana nu mai este necesar,depinde de faina fiecaruia).

Se lasa aluatul la crescut in castron acoperit cu un prosop curat cca 1 ora pana aceasta isi dubleaza volumul.

In acest timp cat aluatut sta la crescut,se face compozitia pentru umplut.

Se curata varza si se spala,apoi se taie marunt cu un cutit sau cu un robot de bucatarie.

Ceapa se curata,se spala si se taie marunt,carnatii la fel se taie mai marunt.

Se pun toate la calit si se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata dupa preferinte,mai mari sau mai mici,se intinde fiecare cu un rulou pe planul de lucru pudrat cu faina, iar in centru se pune varza calita cu carnatii afumati.

Se unesc toate marginile si se preseaza iar cu ruloul usor ptr a nu rupe placinta.

Acestea se prajesc pe rand intr-o cratita cu ulei bine incinsa pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Merisor 1

19.01.2015, 11:02

Foarte bune sunt placintele astea!

Ligia Bxl 1

29.01.2015, 11:47

multumesc tuturor

tarasmariana 1

19.02.2015, 21:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte Ardelenesti