Placinte delicioase cu sunca si cascaval

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 7977 vizualizari

 

Cele mai bune placinte cu sunca si cascaval pe care le-am mancat vreodata....
Le-am ochit cand am fost la Felix, in concediu si am zis ca si eu le pot face. Si le-am facut!
Ce sa mai zic, o bunatate de placinte, care pe deasupra sunt si sanatoase, fiind prajite fara ulei, in tigaie teflonata (respectiv Hot-pan).
Aluatul l-am facut la masina de paine, deci munca 0, iar apoi, tigaia asta care mi-a devenit tare draga a facut aproape totul..:)))
Nu ai fum in casa de la tigaia cu ulei incins, ca de obicei, nu te coci nici langa aragaz pana termini placintele si faci si economie de ulei, in vremurilea astea de criza..:)))

Vi le recomand cu mare drag ..Pana le faceti voi, uite ca va servesc eu....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 1 cub drojdie 25 g
  • un varf de lingurita sare + unul de zahar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 100 g cascaval (sau telemea de vaca)
  • 100g sunca (sau parizer de pui)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte delicioase cu sunca si cascaval:

Preparare Placinte cu sunca si cascaval

Se pun toate ingredientele in masina de paine sau intr-un castron. Daca e nevoie mai adaugati faina, respectiv apa calda, dupa cum cere aluatul, ca sa fie nici prea moale, nici prea tare...:))

Se framanta bine si se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul, adica vreo ora si jumatate.

Cand e dospit, se unge masa sau blatul de lucru cu ulei si se imparte aluatul in bucati egale, cat pentru o placinta.

Se face o forma rotunda cu sucitoarea si se pune o gramajoara de umplutura (cascaval+sunca amestecate) in mijloc, care se acopera rapid cu marginile placintei. Se intoarce invers si se apasa cu grija cu sucitoarea, pentru a-i da din nou forma rotunda si pentru a o aplatiza putin.

Se coace in tigaie teflonata, unsa doar cu putin ulei : o ungem doar la prima placinta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte delicioase cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

alinutzika 1

20.08.2011, 00:47

va pup pe toate si va multumesc

Rocsi 1

21.08.2011, 17:21

nu as putea sa refuz o asa bunatate

alinutzika 1

08.09.2011, 17:45

te cred rocsi..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Butoiase aperitiv