Pleurotus cu praz si paste - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Feb 2010 | 9098 vizualizari

 

cum nu concep sa n-ascult de sfaturile ,, maestrului'' meu -jamie oliver m-am conformat . adica o mancare de ciuperci iese buna cand contine cat mai multe soiuri , deci am adugat si champinion si ciuperci brune .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci [ majoritatea pleurotis + champignon + brune ]
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • 100 gr ulei
  • codite de praz 
  •  400 gr paste fainoase din grau dur  [ am pus pipe  rigate ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus cu praz si paste - de post:

  1. ciupercile se spala si se scurg, legumele se curata si se spala .
  2. intr-o oala cu apa clocotita si sare se fierb pastele fainoase dupa instructiunile de pe pachet . eu prefer sa le fierb mai putin , sa opresc fierberea si sa le las sa seinfoie inca 5 min in apa fierbinte .scurgeti pastele intr-o sita .
  3. se feliaza ciupercile si inabuse in ulei impreuna cu sarea, usturoi taiat felii si busuioc.
  4. cand ciupercile sunt ,, facute '' se adauga prazul si kapia taiate rondele , se mai prajesc 2-3 min .
  5. puneti piper ,zeama lamaie  si sare daca mai este necesar.
  6. serviti pastele cu ciuperci pe deasupra , calde .

TIPS-URI

1

pastele sunt delicioase de preferinta cu busuioc verde , dar este iarna ...

2

la fiertul pastelor , pentru a nu se prinde de fundul oalei sau intre ele puneti in apa o lingura de ulei .

3

foarte de folos la fierberea pastelor si a cartofilor imi este oala speciala cu gauri in capac , e practica nu mai ai nevoie si de sita pentru a scurge de apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu praz si paste - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

rivka 1

25.02.2010, 12:28

bunica cand vine primavara???? ar fii cazul ca nu mai pot

mihaela...trebuie sa fie foarte gustos chiar ieri ma gandeam la tine ce mai faci /gatesti ca nu te-am mai vazut zilnic aici.

gospodinadecriza 1

25.02.2010, 12:42

Super reteta!
Rivka, sa te uti in calendar, din cate stiu, venirea oficiala a premaverii e la 1 martie!

nadina73 1

25.02.2010, 16:16

cred ca este o retat grozav de buna ,mai ales ca noi mancat tot ce e cu cipouerci,cel putin eu personal cand e vorba de ciuperci..............las oricefelicitari .Am sa o incerc mai ales ca e retat de post,super bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci