Poale-n brau

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Sep 2011 | 5609 vizualizari

 

La multi ani, Adina(Mitinita)! Vin io seara da' vin eleganta, cu poalele cu placinte :)))))))))))))))). Sa fii fericita, om bun, drag si vesel!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente
  • o cana lapte
  • un cub 25 gr drojdie
  • 500-600gr faina alba
  • 3-4 linguri zahar(sau cat vreti)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri mari untura
  • 2-3 oua
  • umplutura
  • 200 gr branza vaci
  • 200 gr branza framantata (eu am avut de Botosani, bunaaa)
  • zahar dupa gust
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • o lingura smantana grasa
  • in plus- un ou pentru  uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Nu-s prea priceputa la "modelat"placinte.

Mai ales c-aveam cutit nou si ma taiasem fix la dejtu' mare:)))))

Intr-un vas de plastic punem drojdia, impreuna cu 2 linguri zahar si vreo 3 de faina. Adaugam lapte caldut (nu fierbinte)..asa..vreo 50-60 ml. cat sa avem un aluat  moale. Il omogenizam bine si-l lasam la cald pentru vreo 10 minute. Adaugam restul de faina, ouale, zaharul, sarea, untura la temperatura camerei si laptele caldut, putin cate putin... Framantam cel putin 10 minute. Daca e molicel mai punem faina, daca e tare, adaugam putin lapte cald. Ne putem ajuta si de-o tzaruca de ulei la framantat ca nu ne vede nima' :))) Acoperim cu-n servet cald si lasam la dospit pana-si dubleaza volumul.

Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un bol, omogenizam. Daca aveti o branza prea moale, puteti pune putin gris sau faina.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, impartim in 15(ei, daca-s 16 nu-i bai :))) ) Aplatizam fiecare bucata formand cu aproximatie un patrat.

Punem cate o lingura de umplutura apoi unim colturile opuse, adunandu-le la un loc asa...ca o bocelutza:))) , rulam usor partea superioara si-o introducem in mijlocul placintei. Ce naspa exprimare ;)))) da' nu stiu cum sa scriu acu ':)))))))

Ungem o tava cu ulei si asezam placintele una langa alta. Batem bine oul ramas si cu o pensula ungem placintele. Le mai lasam 10 min la loc cald apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem la 180 grade pana se rumenesc frumos. Le pudram..sau nu..cu zahar pudra

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaci