Pogacei cu jumari

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 24 Dec 2016 | 4857 vizualizari

 

Ma impiedicam de niste jumari si mi-am amintit ca ne facea mamaia cand eram mici.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 125 g smantana grasa
  • 25 g untura
  • 1 pliculet cu drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 g zahar
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 200 g jumari pasta
  • 50 g branza de oaie
  • 1 ou pt. uns
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacei cu jumari:

Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam lapte caldut, pana formam un aluat nelipicios.

Aluatul il framantam pe blatul de lucru cca 20 min apoi il intindem intr-un dreptunghi, peste care intindem pasta de jumari. Impaturim in felul urmator, aducem laturile si din stanga si din dreapta si le unim la mijloc, apoi impachetam dreptunghiul format in felul urmatoro paret pana la jumatatea dreptunghiului si cealalta peste ( cum se vede si-n fotografie)..din pacate nu mi-au iesit toate fotografiile, aparatul meu a cedat nervos...:))...Apoi cu ajutorul sucitorului intindem o foaie nu foarte groasa, o crestam si pe orizontala si pe verticata, cu o forma rotunda taiem pogacelele si le asezam in tava cu hartie de copt. Ungem cu ou si bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 20-25 min, sa se rumeneasca frumos.

TIPS-URI

1

se lasa distanta intre ele cand le asezam in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacei cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.12.2016, 20:08

Cred ca tare bune au mai fost!

Rahela Velicu 1

26.12.2016, 20:42

anca_rm 1

27.12.2016, 09:23

sunt foarte bune ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ricotta si ton