Pogacele cu chimen

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2014 | 5737 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta Adinei, dar cu cateva modificari desi nu imi sta in caracter:)) Cand am inceput sa le framant mi se parea mie asa ca sunt cam putine, asa ca am mai adaugat lapte si faina, iar in loc de ulei am pus unt ca sa fie mai sfaramicioase. Foarte bune au iesit, de-abia s-au lasat pozate :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus de ou + 1 lingura lapte
  • 2 linguri chimen
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu chimen:

Intr-o canita se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se adauga 2-3 linguri lapte caldut si 2 linguri faina si se lasa la dospit. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu sarea, untul moale si oul amestecat cu laptele ramas. Cand amestecul din canita si-a dublat volumul, il turnam peste restul ingredientelor si framantam bine vreme de 5-10 minute. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la loc caldut pentru circa 40 de minute.

Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aprox. un centimetru, apoi il impaturam in doua, il intindem si iar il impaturam si il intindem. Apoi cu ajutorul unui paharel taiem pogacelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem pogacelele cu amestecul de galbenus si lapte iar deasupra presaram seminte de chimen.

Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 20 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pastreaza perfect cateva zile in recipient inchis ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Corinuta 1

25.04.2014, 23:29

Multumesc dragele mele!

Valclaudia 1

27.04.2014, 20:08

cum de-am ratat asa ceva? Arata wow!

anca_rm 1

30.04.2014, 14:12

super astea ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi Tex-Mex