Pogacele cu chimen

de Adele in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2015 | 2500 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta Corinei: http://www.bucataras.ro/retete/pogacele-cu-chimen-59401.html ..dar am facut cum am crezut eu :D ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina.
  • 80 gr unt.
  • 1 lingurita sare.
  • 2 linguri smantana.
  • 1 ou.
  • 1 pliculet drojdie uscata.
  • 100 ml apa calda.
  • chimen.
  • 50 gr telemea de vaca.
  • parmezan ras (cateva linguri)
  • 1 ou pentru uns (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu chimen:

Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa, oul batut, smantana si chimenul, se amesteca energic si se framanta un aluat potrivit. Se lasa la crescut pentru 30 minute, dupa care se imparte in 2-3 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie cu ajutorul unui inel de inox (pahar) se taie cercuri din foaia intinsa.

Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, daca doriti puteti unge cu ou batut deasupra (eu am pus unt topit si parmezan ras.)

Se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 200°.

Se repeta operatiunea pana cand se termina aluatul.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari