Pogacele cu jumari

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2010 | 8726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr jumari macinate
  • sare, piper, chimen macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat, dupa care se impacheteaza. Se intinde inca de doua ori si se procedeaza la fel.

La final se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu 1 lingura de lapte. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc aprox 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

goldielocks 1

03.02.2011, 23:42

ah,ce bune sunt,eu stiu cu siguranta si merg si cu un pahar de vin sau bere

Mitinita 1

04.02.2011, 00:00

am facut si eu in Ungaria,super sunt cele din comert nici nu se compara

Rahela Velicu 1

04.10.2021, 18:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari