Pogacele cu leurda si cas

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2015 | 5785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri untura
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie
  • 100 g cas
  • Uns
  • 100 g margarina
  • leurda
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda si cas:

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure.

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, piureul de cartofi si incepem sa framantam adaugand treptat untura si laptele ramas.

Framantam un aluat nelipicios si elastic, acoperim si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu 1/2 margarina adaugam leurda tocata impaturim si dam la rece 30 min.

Scoatem aluatul il intindem din nou,ungem cu margarina,leurda tocata,impaturim si dam la frigider 30 min,

Scoatem aluatul il intindem si decupam cercuri,asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,ungem cu galbenusul desfacut cu lapte,deasupra adaugam cas dat prin razatoare si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda si cas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu ou, Cedar si bacon