Pollo Vesuvio

de mihaelar63 in Pui, 20 Feb 2017 | 5081 vizualizari

 

 Mai nou si consortul se uita la emisiuni culinare. Il urmaream pe Andrew Zimmer cum hoinarea prin Chicago, cautand cele mai bune preparate locale. Cel mai  popular era puiul Vesuvio, un fel de mancare cu radacini italienesti preparat bineinteles de un italian, prin 1920, in restaurantul Vesuvio. Din 1974 face parte din meniul restaurantului Harry Caray. Sotiorul meu imi spune : ,, Duminica, un pui cum facea broscarul acela as manca '. Zis si facut. Reteta este simpla si foarte gustoasa. Eu am preparat reteta asa cum a fost prezentata in emisiune de catre bucatarul restaurantului.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg - 4 pulpe superioare pui cu os -eu am avut de casa
  • 1 kg cartofi rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 pahar vin alb
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana mazare verde congelata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • zeama limpede de pui sau apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo Vesuvio:

  1. Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper.
  2. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute.
  3. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt noi, nu curatati coaja.
  4. Am taiat cartofii felii mai groase de 1.5 cm -rondele, pe cei mai mari jumatati de rondele. Sarati usor.
  5. Prajiti cartofii in uleiul amestecat cu unt  pe ambele parti [folosind o tigaie incapatoare].
  6. Se scot cartofii din tigaie si se prajeste usor puiul, intai cu  pielea in jos, pe ambele parti.
  7. Spre sfarsitul acestei operatiuni, adaugati usturoiul.
  8. Usturoiul sa nu aiba timp sa se arda, astfel el va da un gust amarui.
  9. Se introduc din nou cartofii in tigaie si se toarna vinul deasupra si putina apa.
  10. Reteta originala prevedea zeama limpede de pui. Eu nu am avut. Am fost multumita considerand ca puiul de casa va avea suficienta savoare.
  11. Asezonati cu oregano uscat si piper.
  12. Dupa ce da primul clocot, se transfera preparatul intr-o tava ceramica si se da la cuptor pana puiul si cartofii se rumenesc frumos.
  13. Adaugati patrunjel verde tocat.
  14. Fierbeti cateva minute mazarea verde. Limpeziti mazarea verde cu apa rece, pentru a-si pastra culoarea de verde viu.
  15. Serviti bucatile rumene de pui si cartofi copti impreuna cu mazarea verde.
  16. Puiul Vesuvio se serveste cald.

TIPS-URI

1

Limpeziti mazarea verde cu apa rece, pentru a-si pastra culoarea de verde viu.

2

Aveti grija ca sa nu ardeti usturoiul - acesta va da un gust amarui mancarii.

3

Mi-a placut mult gustul proaspat al mazarei fierte separat, versus pui rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo Vesuvio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si pulpe in sos