Polpo alla Luciana

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Iul 2014 | 5700 vizualizari

 

Adica pe romaneste caracatita ala Luciana . Aceasta reteta provine dintr-un vechi sat italian de pescari Santa Lucia unde se pescuia multa caracatita .In ziua de azi satul a devenit cartier al orasului Napoli . Aceasta reteta este traditionala si uimeste prin gusturile subtile obtinute cu ingrdiente simple .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr caracatita congelata [ baby]
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura capere in otet
  • 100 gr masline
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polpo alla Luciana:

Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .

Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati .

Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.

Cu ajutorul unei scobitori fixati gura saculetului ca umplutura sa nu iasa afara .

Puneti la prajit in ulei de masline micile caracatite .Eu am ras uimita pentru ca am vazut pentru prima data cum tentaculele incep sa se miste , sa se rasuceasca si sa devina rosiatice . Culoarea lor , prajite este minunata si micile animalute parca au prins viata .

Adugati   ardeiul iute taiat rondele ,sare , piper si usturoi tocat .

Puneti restul de masline si capere .

Lasati sa mai fiarba 20 minute .

Spre sfarsitul fierberii adaugati si pulpa de rosii.

Scoateti scobitorile si serviti cu patunjel tocat .

TIPS-URI

1

Puteti servi acest preparat ca si gustare calda sau ca fel de baza cu o garnitura de orez sau paste .

Daca ti-a placut reteta noastra "Polpo alla Luciana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sithonian Seafood - by Fireman:)... sau fructe de mare Sithoniene:)