Pomana porcului

de mirela0911 in Porc, 7 Dec 2017 | 14405 vizualizari

 

Nu am taiat porc, doar de pe lista :)) , dar am primit o bucata frumoasa de carne, niste carnati de casa si ..... bineinteles ca mi s-a facut pofta de o mancare traditionala, de o reteta romaneasca adevarata. Asa ca m-am pus pe gatit!
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • cca. 1 kg carne de porc si macra si cu grasime
  • 2 buc mari de ceapa alba
  • 2 lgt boia de ardei
  • sare dupa gust
  • carnati de casa
  • branza de burduf
  • muraturi preferate
  • mamaliga
  • buna dispozitie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte. 

Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se incinga apoi se adauga mai intai bucatile cu grasime. Se lasa pana se rumenesc usor si lasa untura. Se adauga apoi restul bucatilor de carne si se lasa sa se caleasca. La un moment dat vor lasa sos si se lasa sa fiarba in sucul propriu. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ceapa peste carne, se adauga si boiaua de ardei, se amesteca bine si se lasa sa fiarba in continuare cu capac. De cate ori este nevoie se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba mai departe. Intre timp se adauga si sare dupa gust si se lasa sa fiarba in sos si cu sarea. Timpul de fierbere dureaza in functie de carne.

Intre timp se pune separat carnatul la prajit si se pregateste si mamaliga.

Cand sunt toate gata facute, se serveste cu mare pofta, dar inainte se bea un tol de tuica :D.

Se serveste alaturi de branza buna de burduf si de muraturile preferate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Durata de gatire poate diferi in functie de carne.

2

Carnea folosita trebuie sa fie si putin grasa pentru a lasa untura in care se va praji.

3

Eu adaug ceapa peste carne pentru ca sosul sa nu fie gretos.

4

In timpul fierberii, se poate adauga si putin vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu carne de porc