Popricaș pă pui

de Rita Ilies in Pui, 13 Dec 2013 | 10243 vizualizari

 

Nu-i mare filosofie, da-i musai a să țâne cont de două treburi, aci:
1. trebe pregătit cu carne prospătă de pui crescut la buni, la Șomcuta Mare, în Maramu'
2. trebe pregătit din suflet păntru oaminii draji

Dorel îi zice la personaju` nostru de astăz.
O mâncat și o durnit, tătă zâua, da` s-o și plimbat la viața lui numa` pân iarba deasă. Stilu` de viață o fost sănătos, numa` că de-un mniez de vreme s-o cam îngrășet și obose` tare repide. Pă lângă asta, ave` zâle când să băte` cu restu` cocoșilor. :))
Și iată-l-ai amu` în Rai. :)

 

INGREDIENTE

  • Și-amu să vă zâc ce vă trebe:
  • un cocoș dolofan
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri oloi
  • 3 linguri fărină
  • o lingură unsore de la cocoș
  • o strachină cu groștior bun și gras
  • o lingură poprică dulce
  • sare
  • ptiperiu
  • frunze petrinjel
  • frunze de țelină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popricaș pă pui:

   Să țâpă ceapa cu uleiu` și unsorea într-un laboș smălțuit și să prăjește două perțuri pă șpor.

   Să spală bine cocoșu`, să mai cipilește de trebe, apoi să bagă în laboș cu țelina și să acoperă cu apă.

    Într-un vailing să freacă bine groștioru` cu fărina. Când cocoșu` îi gata, să scote pă un blid. Să țâpă hăbărașu` în laboș și să învârte cu spor să nu să prindă de fund. Când să-ngroșă hăbărașu`, să pun sarea, ptiperiu`, poprica, petrinjelu` și cocoșu`, înapoi în laboș.

   Amu-i gata popricașu`.  Să pune-n blid și să mai dichisește cu un mniez de petrinjel.

   Sper că ne-am înțăles! :))

   S-aveț poftă!

TIPS-URI

1

Îi tare bun cu mămăligă, cuș-cuș, pireu, ori ce vă place. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Popricaș pă pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi cu spate de pui