Prajitura alb/negru

de gaby_gabytza in Prajituri, 8 Apr 2013 | 4745 vizualizari

 

by Ionela2682

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 400 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 20 ml lapte
  • decor
  • zahar pudra
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alb/negru:

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul topit cu laptele caldut si sarea. Ouale le batem cu zaharul pana se topeste zaharul si il rasturnam peste compozitia de faina. Mixam putin impreuna cat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Impartim in doua compozitia iar in prima punem plicurile de zahar si esenta iar in a 2 a adaugam lingurile de cacao.

Pregatim o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si rasturnam compozitia de cacao iar peste rasturnam uniform compozitia de vanilie. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca.

Rasturnam prajitura racita pe o tava si o pudram cu zahar pudra. Incalzim putin ciocolata la cuptorul cu microunde cat sa o putem modela si facem modele din ea (eu am facut niste bilute)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alb/negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci, rahat si stafide