Prajitura Budapesta

de DoinaP in Prajituri, 11 Dec 2013 | 68240 vizualizari

 

Nu stiu de ce se numeste prajitura Budapesta,la fel de bine se poate numi si prajitura cu crema de ness si mac.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA :
  • 250 g margarina Rama
  • 200 g zahar
  • 3-4 lingurite ness
  • 1 galbenus (din cele 6)
  • 50 g mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Budapesta:

Incepem prin prepararea blatului:

Batem spuma cele 6 albusuri cu un praf de sare, adaugam cele 6 linguri de zahar si batem in continuare pana se intareste spuma, punem unul cate unul si 5 galbenuse (unul il tinem pt crema) .Apoi cu o lingura de lemn,prin rasturnare,adaugam cele 3 linguri de faina amestecate cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam blatul si-l dam la cuptor ,180 C timp de 30-40 min.Testul cu scobitoarea.....

Crema: un pachet de margarina Rama il frecam spuma cu zaharul,apoi adaugatm galbenusul ,3 lingurite de ness si macul.

Cand blatul este rece,intindem deasupra crema cu mac si dam la frigider. Se portioneaza.Eu am presarat nuca de cocos sau puteti rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Budapesta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta-floare cu mac