Prajitura - Cap de turc

de ony in Prajituri, 24 Dec 2010 | 43715 vizualizari

 

foarte usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • o cana jumate de zahar
  • 8 linguri de apa
  • un praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • un praf budinca(sau orice alta crema doriti)
  • 500 ml lapte(pt crema)
  • 150 gr nuca de cocos
  • putina ciocolata(pt topit)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura - Cap de turc:

se separa ouale,

se pune la foc zaharul cu apa;

intre timp se bat albusurile spuma; dupa ce zaharul s-a topit se pune cate putin peste albusurile spuma batand in continuare;

se adauga galbenusurile,apoi uleiul,praful de copt si se incorporeaza incet faina pana ce se omogenizeaza totul perfect.

se baga la cuptorul incins ,la foc potrivit;

este gata cand trece testul scobitorii.

dupa ce s-a racit,se portioneaza si fiecare bucata se taie pe mijloc,se umple cu crema facuta in prealabil,se lipeste,apoi se da cu crema pe fiecare parte si se tavaleste prin nuca de cocos;

se face o glazura din ciocolata topita si se ung prajiturile;

se da la rece pentru cateva ore.pofta buna!!

TIPS-URI

1

se poate orna si cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura - Cap de turc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata