Prajitura Cardinal

de Sheherezada in Prajituri, 16 Apr 2012 | 20482 vizualizari

 

Multumesc draga Afrodite pentru aceasta reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 4 galbenusuri
  • - 2 oua
  • - 100 g zahar pudra
  • - 100 g faina
  • Ingrediente aluat bezea-II-
  • - 4 albusuri
  • - 250 g zahar cristal
  • Umplutura:
  • - 500ml smintina pt. frisca
  • - 1 pac. intaritor frisca
  • -2 pachetele de praf de cafea Capucino
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cardinal:

Mod preparare aluat oua :

Galbenusurile cu ouale se bat spuma,se adauga zaharul si se bate mai departe pina aluatul devine spumos.  Se adauga faina,care nu se amesteca cu mixerul ci cu o lingura sau lingura speciala ptr. aluaturi.

Mod preparare aluat bezea:

Cuptorul se incinge la 160C°.  Albusurile se bat spuma si se adaoga treptat zaharul cristal.  Masa de albusuri trebuie sa fie f. tare.  Aceasta se umple intr-un sac de spritat si pe o tava captusita cu hirtie de copt se spriteaza linii de bezea,intr-e care se lasa santuri libere de ca.2cm.  Aceste santuri se umple cu masa de aluat oua si se pune totul la copt pt. ca.10-15 min.pina ce aluatul de oua devine usor auriu.

Mod preparare umplutura:

Se bate smintina cu intaritorul de frisca pina devine frisca tare si se adaoga praful de cafea Cappuccino.

Asamblare:

Blatul racit se imparte in 2 parti egale . Prima se intoarce, se intinde masa de frisca peste ea si se acopera cu a -2 parte de blat. Se pune la rece ca-1 ora. Inainte de servire se orneaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cardinal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Mihaela11_jo 1

17.04.2012, 20:49

Foarte buna

Panacris 1

18.04.2012, 09:43

Delicioasa!

Sheherezada 1

09.05.2012, 14:07

Cred ca o repet cat de curand.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca