Prajitura cu branza dulce si bezea

de palpabil in Prajituri, 14 Mai 2013 | 9436 vizualizari

 

Am facut-o in graba fiindaca in acelasi timp faceam si papanasi si nu am reusit sa o fac estetic cum mi-as fi dorit... insa a iesi delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 30 ml apa rece
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sarePentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce
  • 50 gr gris
  • 80 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 3 galbenusuri
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si bezea:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

Pregatim umplutura: intr-un bol se amesteca ingredientele, pana obtinem o compozitie uniforma. Intr-o tava punem hartie de copt, adaugam umplutura, o intindem intr-un strat uniform si lasam la copt cca 5 min la foc mic.

Se adauga blatul copt peste umplutura si mai lasam inca 5 min la cuptor, la foc mic.

Separat se omigenizeaza albusurile cu zahar pentru bezea. Cand compozitia de bezea este gata se adauga zeama de lamaie si amestecam usor.

Se scoate din cuptor, se rastoarna peste o hartie de copt si cu grija punem prajitura in tava, astfel incat umplutura sa fie deasupra, iar blatul sub. Se indeparteaza hartia de deasupra, de pe umplutura si se adauga cu ajutorul unui pos cu dui compozitia de bezea.

Se introduce din nou in cuptor si se lasa cca 10 min.

Se lasa la racit, apoi cand este complet rece se portionaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
American Cheesecake