Prăjitură cu brânză (fără aluat)

de ionix in Prajituri, 12 Mar 2012 | 12211 vizualizari

 

simplă și gustoasă

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză de vaci dulce 
  • 6 ouă 
  • 2-3 pliculețe de zahăr vanilat 
  • stafide 
  • coaja rasă de la o lămâie 
  • 4-5 linguri cu făină 
  • 300 g zahăr 
  • 1 pliculeț cu praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză (fără aluat):

Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt.

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat.

Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de jos în sus.

Ungem un vas yena cu unt și puțin pesmet iar apoi turnăm compoziția.

Dăm la cuptor la foc mediu, în partea de mijloc și lăsăm până se rumenește frumos(eu am ținut-o 40 de min.)

Se taie și se servește după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză (fără aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete foietaj cu branza dulce vanilata si fructe