Prajitura cu budinca si capsuni

de T I M E A in Prajituri, 17 Feb 2013 | 4776 vizualizari

 

Un desert foarte rapid si simplu de facut cu blat de cacao, budinca de frisca si capsuni de la congelator. Usor, pufos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Umplutura:
  • un plic praf de budinca cu gust de frisca
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca si capsuni:

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).

Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni (vezi poza).

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Merisor 1

17.02.2013, 18:30

Cine are capsuni la congelator face bunatati!

Zamfira 1

17.02.2013, 19:15

T I M E A 1

17.02.2013, 21:54

Ma bucur mult ca va place prajitura mea. E la indemana tuturor si se poate face cu orice alte fructe, chiar si cu fructe din compot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura KISS