Prăjitură cu cacao și foi de napolitană

de LadyCrs in Prajituri, 29 Mar 2012 | 19961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane ( al meu a avut 180 de g)
  • unt sau margarină (500 g )
  • 24 linguri apă
  • 4 linguri cacao
  • 25-30 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 200 g nucă măcinată
  • esență după gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și foi de napolitană:

 Amestecăm zahărul cu cele 4 linguri de cacao și treptat 12 linguri de apă, după care  margarina sau untul și se pune pe foc. Se dă un clocot , după care dam focul mic. Între timp amestecăm cele 8 linguri de făină cu celelalte 12 linguri de apă și vom adăuga treptat în compoziție amestecând incontinuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe!

După ce se va răci ungem foile de napolitană și le lăsăm să se înmoaie..după care putem tăia pătrățele, romburi sau orice formă doriți.

 

TIPS-URI

1

În cazul în care vor exista mici cocoloașe ...putem trece crema printr-o strecurătoare și va fi perfectă

2

opțional nucă de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și foi de napolitană" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu betisoare de Finetti