Prajitura cu ciocolata

de Irina in Dulciuri, 18 Mar 2009 | 11868 vizualizari

 

I s-a dus vestea ca se serveste intr-un anume restaurant din Londra si toata lumea e innebunita dupa ea. Eu n-am fost acolo, dar promit sa pornesc pe urmele ei! Sa vad daca e mai delicioasa decat imi iese mie…

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g visine uscate
  • 150 g nuci pisate
  • 80 g cacao, 65 g faina
  • o lg praf de copt
  • 350 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocala
  • 250 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Se pun untul si ciocolata rupta in bucati intr-un castron la bain-marie si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga si visinele si nucile. Intr-un alt castron se amesteca pudra de cacao cu faina, praful de copt si zaharul si se adauga si ele la compozitie. Ouale se bat si se incorporeaza in aluat. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata si se introduce la cuptor cam 25 min. Cuptorul trebuie incalzit in prealabil la 180 de grade. Aveti grija sa nu se coaca prea tare - daca infigeti o scobitoare in prajitura nu trebuie sa iasa curata ca la alte retete. Prajitura trebuie sa fie crocanta la exterior si putin umeda la interior. Se lasa sa se raceasca, se taie si se aseaza frumos pe un platou. Pentru cine are impresia ca e prea multa ciocolata se orneaza prajitura cu frisca amestecata cu coaja de portocala. Eu o prefer cu cat mai multa ciocolata. De asemenea, puteti fi inventive si in loc de visine si nuci puneti orice va e mai mult pe plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Irina 1

25.04.2014, 10:22

Lena10, doar untul si ciocolata se pun la bain-marie, pana se topesc.

monik80 1

17.03.2015, 21:07

MotanLaOale 1

24.12.2019, 23:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si bezea