Prajitura cu ciocolata de 8 Martie

de Rocsi in Prajituri, 7 Mar 2011 | 5754 vizualizari

 

Nu putea sa treaca aceasta zi fara sa ofer dragelor mele frumoase,de pe bucataras,un desert..La multi ani si o primavara cu multe zambete!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 12-13 linguri nuca macinata
  • 6-7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri frisca
  • zeama de compot de visine
  • visine
  • 5-6 patratele ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata de 8 Martie:

blatul:

separam ouale.

batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste.

incorporam galbenusurile rand pe rand.

apoi adaugam laptele si mixam in continuare.

adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom.

la urma adaugam faina,treptat.

luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana blatul este copt.

CREMA:

punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

intr-un bol amestecam cele 3 linguri faina,cacaua si zaharul.

punem si cateva linguri din laptele pus la fiert.

amestecam bine,sa nu fie cocoloase.

cand laptele incepe sa fiarba,turnam compozitia cu cacao in fir subtire.

invartim continuu.

punem iar pe foc 1-2 minute,amestecam mereu,si cand s-a ingrosat ca o budinca o luam de pe foc.

invartim mereu cu lingura in ea,deasupra unui vas cu apa rece sau intr-un loc mai rece,pana ce crema este calda,dar nu fierbinte.

incorporam si cele 2 linguri de frisca .

blatul rece,il insiropam bine cu zeama de compot de visine.

apoi turnam crema peste si o intindem uniform.

deasupra presaram niste ciocolata maruntita.

o lasam sa se raceasca apoi servim cu visine deasupra!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere