Prajitura cu ciocolata si musli

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Ian 2011 | 10883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  •  Crema:
  • 200 g crema alune
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura ness
  • 1 cana musli(eu am pus in glazura,dar mi-am dat seama ca am gresit pentru ca e greu de taiat,deci puneti in crema cerealele)
  •  Glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si musli:

Blat:

Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(28x18),tapetata cu hartie de copt.

Se lasa aprox 20 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa lla racit si se scoate din tava.

Crema:

Untul moale se mixeaza cu,crema de alune si zaharul pudra.Cand amestecul este omogen se adauga nessul si se amesteca.

Frisca lichida se incorporeaza in crema,mixand incontinuu.Crema se amesteca cu musli si se intinde peste blatul racit.Se lasa la frigider 1 ora.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se topeste pe bain-marie impreuna cu frisca lichida si untul;se lasa putin la racit,apoi se intinde peste crema.

Prajitura se lasa peste noapte la frigider,apoi se proportioneaza!

 

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna,cu siguranta o voi repeta in varianta cu musli in crema!Imi place ce a iesit din aceasta combinatie.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si musli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

23.01.2011, 19:20

Dar ce delicatesa

Pasiune pentru bucatarie 1

23.01.2011, 19:44

ma bucur ca va place,daca o incercati sa va fie de bine

MotanLaOale 1

24.01.2011, 08:50

grozava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii