Prajitura cu crema de branza si pere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Apr 2016 | 2483 vizualizari

 

O prajitura minunata, are consistenta unei budinci de la bucatile de para, aromata si super delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 90g zahar
  • 500g crema de branza( eu am folosit fromage frais cu 0% materie grasa)
  • esenta de vanilie
  • 100g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 para mare sau 2 pere mai mici
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si pere:

Separam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia, apoi mixam bine pana la omogenizare.

Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si le adaugam in compozitie, la sfarsit punem si albusurile batute spuma, ne ajutam de o spatula, amestecand de jos in sus pentru a ramane pufoasa prajitura.

Intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau cu hartie de copt rasturnam compozitia rezultata, iar deasupra punem bucati de pere, ne ajutam de o furculita sa amestecam putin in aluat pentru a intra perele mai bine in compozitie. Dam tava la cuptor pentru cca.40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Presaram zahar pudra si se serveste rece!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga orice arome doriti sau ce fructe va plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Geanina87 1

04.04.2016, 12:31

CameliaR 1

04.04.2016, 15:02

Super buna!

Rocsi 1

05.04.2016, 10:38

Ce bunatate de prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta