Prajitura cu crema de nuci

de Bunica in Prajituri, 7 Ian 2013 | 5999 vizualizari

 

De cand am citit reteta cremei de nuci de la Sidy ma bate gandul sa fac o prajitura cu aceasta crema.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema;
  • 300 g. unt
  • 300 g. zahar tos
  • 100 g. nuca
  • 50 ml. rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 50 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Blatul se prepara simplu.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri.

Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura de jos in sus.

Toata compozitia se toarna in tava( 25/40 cm.)tapetata cu hartie de copt .

Se introduce tava in cuptorul incins.Se coace la temperatura de 180grade timp de 25-30 min.sau facand testul cu scobitoarea.

Cand este blatul frumos rumenit se scoate tava si se lasa la racit.

Crema:

Se pun la fiert apa cu zaharul pana se obtine un sirop legat( pusa o picatura pe farfurioara sa ramana ca o bobita).

Oul bine batut se pune peste sirop ,se fierbe amestecand repede ,pana se ingroasa.

Crema astfel obtinuta se lasa putin la racorit si apoi se adauga untul mestecand energic. Se adauga nuca,romul si vanilia.

Cand blatul s-a racit il taiem in doua.Pe blatul de jos se pune crema calduta si apoi cealalta parte a blatului deasupra. 

Se pudreaza cand s-a racit complet.

 

TIPS-URI

1

In reteta Sidy spune :crema se pune cand este rece.Eu am pus crema calduta.A intrat in blat.

2

Incercati blatul cu scobitoarea dupa 20 min..In functie de temperatura cuptorului blatul se poate coace mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

feliciacristea46 1

09.01.2013, 17:52

mi se pare ciudat sa pui ou peste sirop fierbinte, nu se coaguleaza ???

Zamfira 1

10.01.2013, 18:48

super bunatate

AnyCostescu 1

07.02.2013, 16:54

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura caramel