Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 2 Feb 2016 | 4776 vizualizari

 

O prajitura tare gustoasa si aspectuoasa care se face relativ usor, nu e foarte dulce si se poate face in portii individuale  sau ca si tort.
Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • -3 oua
  • -2 linguri de apa
  • -1 lingurita apa trandafir (optional)
  • -3 linguri zahar
  • -30 ml ulei
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1 plic praf e copt
  • Mouse de ciocolata
  • -250 ml frisca
  • -200 g ciocolata neagra
  • Crema de portocale
  • -100 ml frisca
  • -250 grame mascarpone
  • -100 ml suc de portocale
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -3 linguri de zahar (optional)
  • Glazura :
  • -50 g unt
  • -2 linguri frisca
  • -100 g ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale si ciocolata:

Blatul:

Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.

Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a  intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul.

Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .

Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.

Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea).

Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.

Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic, iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare. Amestecam rapid  avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .

Lasam la racit, trebuie sa se raceasca bine.

Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .

Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale, amestecand continuu. Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa.

Dam crema la frigider.

Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .

Asamblam prajitura:

Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam, apoi punem crema de portocale toata, nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .

Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .

Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 g unt nesarat si cu 100 g ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.

Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore).

Decorati dupa cum doriti si serviti.

Eu am taiat prajitura in cuburi inainte de a pune glazura si am pus glazura pe fiecare bucata in parte, cam o lingura pe fiecare patrat .

 

 

TIPS-URI

1

nu puneti mai mult suc de portocale pentru ca va fi prea moale crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kotanyi