Prajitura cu foi de napolitana

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2012 | 28475 vizualizari

 

Am cumparat intr-o zi foi de napolitana cu gandul sa fac ciocolata de casa. Cand am vazut ca o cutie de lapte praf costa 17 ron, am facut eu un calcul simplu :))) + unt, zahar, cacao si arome si-am zis ca ies mai echitabil sa-mi cumpar 3 milka d-alea de 300 gr cu biscuit:)))) si nici nu mai muncesc eu :)))). Asa ca avand cumparate foile am dat o cautare pe site-ul nostru drag si m-am oprit la prajitura Stefaniei. A iesit un deliciu!ps. dupa cum se vede...:))))

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana (5 foi mici am pus eu)
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • un pachet margarina/unt
  • o esenta de rom
  • 150 g nuci prajite si tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Se freaca o cana de zahar cu 2 oua si 2 galbenusuri.

O cana de zahar se pune intr-un vas la foc mic si se caramelizeaza. Cand a capatat culoarea chihlimbarului se ia de pe foc, se adauga amestecul de oua si se omogenizeaza.

Se pune inapoi pe foc, se adauga untul/margarina, cacaua si se omogenizeaza.

Se fierbe pana ce caramelul e complet topit .Se amesteca continuu. Se ia de pe foc si se adauga nuca.

Crema se pune calda intre foi iar deasupra se aseaza ceva greu pentru a presa foile.

Se da prajitura la rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Lorra 1

29.12.2012, 01:26

bunaaaaaaaa

Poliana 1

02.01.2013, 17:29

super bunatate!! chiar imi trebuia reteta de la asa ceva

feliciacristea46 1

20.12.2013, 21:53

vai, ce idee buna cu cacao, eu am facut la fel, dar fara cacao ! o mai fac o data, ca e tare buna !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana