Prajitura cu foi "Lica"

de lilik in Prajituri, 22 Aug 2012 | 15636 vizualizari

 

ei bine aceasta prajitura o facea mama mea cand eram mica..este simpla si delicioasa(doar e din caietul cu retete al mamei)...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi "Lica" ( 5 foi de 20X30 cm)
  • 400 gr zahar
  • 200 gr miez de nuca
  • 200 gr biscuiti populari
  • 1 pachet(250 gr) margarina
  • 1 ou
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi "Lica":

Se macina miezul de nuca si biscuitii,apoi se pune zaharul la caramelizat.

Cand s-a topit se pune margarina si se amesteca bine pana se topeste,apoi se adauga biscuitii si nuca macinate.

Dupa ce se amesteca ingredienele se da deoparte si se adauga oul si se freaca repede,apoi se pune esenta de rom.

Pe un taler de lemn se pune o foaie de napolitana si se unge cu crema,se acopera cu alta foaie,apoi se pune crema si tot asa pana se termina cu o foaie de napolitana.

Cand este gata se acopera prajitura cu o foaie de hartie de copt si se pune deasupra alt taler si o greutate ca sa se lipeasca foile,apoi se lasa la racit peste noapte.

Cand s-a racit se poate servi simpla sau se poate face o glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

daca foile sunt mai mari decat o foaie format A4 mariti cantitatea de crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi "Lica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca