Prajitura cu iaurt

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 9649 vizualizari

 

Deschid frigiderul ,ma documentez,deschid dulapul ''cu minuni'' si ma apuc de treaba,cam asa fac eu ceva dulce......

 

INGREDIENTE

  • 20 piscoturi
  • 400 g iaurt grecesc 10 % grasime
  • 300 g smantana grasa 40 % grasime + 2 linguri lapte
  • 4 oua
  • 15 g gelatina
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 2 lingurite dulceata fragi
  • 200 g zahar
  • 60 g zahar farin
  • Glazura
  • serbet de vanilie
  • sos de ciocolata
  • Pentru inmuiat piscoturi
  • 2 pliculete cu ness
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa.

Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se racoreasca.Smantana cu laptele si zaharul farin le mixam bine,apoi adaugam iaurtul si omogenizam,la final turnam galbenusurile.Imbracam o cratita cu folie alimentara ( eu am folosit o cratita ovala ),am inmuiat piscoturile in ness-ul frecat cu apa rece,nu foarte mult sa nu se flescaiasca.

Asezam piscoturile pe marginea cratitei. Apoi taiem banana in bucatele mai mici,din loc in loc punem dulceata de fragi,apoi turnam o parte din compozitie,punem si restul de banana si dulceata.

Am taiat capetele piscoturilor,pentru ca erau mai inalte decat compozitia si le-am asezat ca baza.Am lasat la rece cca 3-4 ore,apoi am rasturnat prajitura pe un platou si am glazurat cu serbet de vanilie si sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt