Prajitura cu iaurt si capsune

de Patricia Iordache in Prajituri, 10 Apr 2013 | 7127 vizualizari

 

Baietelul meu este fan prajituri cu iaurt si adora fructele de orice fel, mai ales capsunele. Pornind de la o reteta de baza gasita pe blog-ul Teo's Kitchen, adaugand eu una alta, am obtinut o prajitura super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet biscuiti patrati (aproximativ 24 bucati );
  • - 2 pahare iaurt DANONE (400 gr fiecare);
  • - 10 linguri zahar;
  • - 2 pliculete zahar vanilat;
  • - 2 pliculete gelatina (fiecare 10 gr);
  • - o cana de cacao cu lapte facuta in casa;
  • - cateva picaturi esenta de rom;
  • - 2 lingurite de INKA/ness;
  • - capsune taiate in jumatate (cate doriti)
  • - putina ciocolata rasa (pentru decor);
  • - cateva migdale si batoane de napolitana cu ciocolata (pentru decor)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si capsune:

Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!).

In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in plus adaugati ness-ul si picaturile de esenta de rom.

Luam un vas (al meu a fost dreptunghiular, de yena), se aseaza un strat de biscuiti (12 biscuiti) inmuiati in cacao cu lapte, turnam peste acestia continutul paharului de iaurt cu ness, bagam vasul pentru 10 minute la frigider.

Scoatem vasul si turnam peste ei continutul paharului de iaurt ramas. Punem din loc in loc capsune taiate pe jumatate.

Punem restul de biscuiti (12 biscuiti) scaldati  in cacao cu lapte, apasand usor.

Radem ciocolata si dam totul la rece pentru minim 3 ore.

Ornam cu migdale si batoane de napolitane cu ciocolata.

TIPS-URI

1

Este foarte important sa pastram asezarea biscuitilor - aceeasi - pe cele doua straturi, astfel incat, la taierea prajiturii sa obtinem o bucata perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe